versión accesible aviso legal axuda
briondixitalaxua á navegacion
banner
menus
Data: Domingo, 19 de Novembro do 2017
     

novas

 

FOTO

Os cambios na rotonda de acceso á autovía en Brión crispan aos veciños

[07/02/2013]

O espazo de aparcadoiro e carga e descarga convértese en carril de circulación diante dunha zona comercial. O deseño da rotonda de acceso á autovía de Noia no municipio de Brión terá, con total seguridade, unha explicación técnica que, con todo, escápase á lóxica dos veciños e comerciantes. Despois de semanas de traballos, agora acaba de comezar a aflorar o futuro deseño e, os comerciantes, non entenden «nada». O problema afecta moi directamente a dous comercios: unha panadaría-pastelaría e un estanco, pero tamén «a quen queiran vir. Isto non é unha zona de paseo e os autónomos estamos a ser prexudicados», comenta o propietario da panadaría.

Diante de ambos os comercios había unha zona de aparcadoiro e un espazo para carga e descarga que garantía a subministración aos comercios e as paradas rápidas dos seus clientes. Pero, agora e supostamente para sempre, ambos os espazos desapareceron e están habilitados como carril de circulación en dirección a Urdilde (Rois). Para evitar accidentes, os mesmos encargados de obra colocaron uns conos para garantir que os coches non invadan a pequena beirarrúa que queda entre as portas dos comercios e a improvisada estrada. Pablo, do estanco, ten claro que o deseño do viario será a súa «ruína. Entraban de 300 a 360 persoas diarias; agora, roldan as 80». A razón non é outra que a imposibilidade de parar. Claudio, da panadaría, móstrase preocupado por «a baixada de clientes, que é espectacular. E ninguén nos fai caso, sinxelamente, só estamos para pagar». Segundo informáronlles, a parada de autobuses colocarase diante dos comercios, «así que cando pare o bus, os coches esperarán na estrada». Consideran que a solución é fácil, xa que do outro lado do viario non hai construcións.

Pola súa banda, o alcalde de Brión, José Luís García, apuntou que a Xunta non lles remitiu o proxecto e, aínda que o solicitaron, «non nos fan caso, así que tampouco van facelo agora» e suxeriulles aos veciños recorrer directamente á Xunta. Apuntou que, á beira dos comercios, hai un espazo de aparcadoiro.
 


Enlace a La Voz de Galicia

 

Comentarios


Escribe aquí os seus comentarios. Para facelo é necesario estar rexistrado. Se non o estás:



       
Alias:
Clave:
Título:
Comentario  
 
 
 
briondixital.org non se fai responsable das opinións dos lectores e eliminará os comentarios que considere ofensivos ou vulneren a legalidade.
 

 

[ VOLVER ]

(c)
correo privado webmail mapa web paxina de inicio engadir a favoritos concello de brion infobrion Xunta - innovacion